17.12.2023 ✝️ "Дві сторони Божої благодаті" & ✝️ "Любов у часи випробувань"

  Переглядів 655

Церква "Дім Євангелія"

Церква "Дім Євангелія"

4 місяці тому

Трансляція вечірнього богослужіння з вінницької церкви ЄХБ "Дім Євангелія"
8:46 - ✝️ Перша проповідь: "Дві сторони Божої благодаті" | Ефесян 2꞉8 (Захаревич Віктор)
1:01:00 - ✝️ Проповідь №7 з циклу експозиційних проповідей по 1 Петра: "Любов у часи випробувань" | 1 Петра 1꞉22-25 (Омельченко Іван)
Дослідження першого послання Петра:
baptist.vn.ua/news/1245-ekspoz...
Матеріальні пожертви на потреби церкви: baptist.vn.ua/donations
Приєднуйтеся до нас у соцмережах:
- Telegram: t.me/BaptistVnUa
- Instagram: / baptistvnua
- Instagram (молодь): / comein.vn
- Viber: baptist.vn.ua/viber
- Facebook: / baptist.vn.ua
- Twitter: / baptistvnua
Наш сайт: baptist.vn.ua
Архів проповідей: baptist.vn.ua/video-propovidi
Церква ЄХБ "Дім Євангелія"
м. Вінниця, вул. Праведників Світу, 5 (вул. Максимовича, 5)

КОМЕНТАРІ: 10
@Oleksii.Kalyna.
@Oleksii.Kalyna. 4 місяці тому
З думкою першого проповідника категорично не згоден! Він заявив, що "Благодать не безумовна". А це не відповідає вченню Євангелія і тому, що навчали Апостоли. Не можна проповідувати такого з кафедри, - це вводить людей в оману! Благодать як раз таки абсолютно безумовна! Це Божий подарунок! Християнин отрумує спасіння по благодаті і по цій же благодатті християнин отримує від Господа зверхприродню силу та здатність через Святого Духа житти богоугодним життям! Навіть діла, які робить християнин - це дія Божої благодаті в житті християнина! Заявляючи, що благодать не безумовна, ми проповідуємо "релігію діл" і покладаємось на себе, а не на Господа, тобто на свою особисту праведність, а це суперечить вченню Христа та Апостолів! Апостол Павло написав про це ціле послання, послання до Галатів! "Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився. Бо ми Його твориво, створені в Христі Ісусі на добрі діла, які Бог наперед приготував, щоб ми в них перебували." До Єфесян 2:8-10
@victorzah3064
@victorzah3064 4 місяці тому
Дякую за відгук. По-перше, на початку проповіді я дав уточнення, що йде мова про спасіння по благодаті, і воно не є безумовним. По-друге, в тексті чітко вказаний перелік речей, які приводять до втрати спасіння, а значить, умови для отримання дарунку спасіння все ж таки існують, чи не так? По-третє, існують речі, які можуть призвести до втрати благодаті, наприклад, той хто надіється на виконання Закону відпадає від благодаті, про що сказано в Галатам 5:4. Це також умова, чи не так? Також, у Євреям 2:1 сказано про загальну небезпеку відпасти. Ціль проповіді полягала в тому, щоб показати, що існує дві крайності: 1. Надія на діла Закону; 2. Повна надія на час благодаті, що можна робити будь-що, і все одно будеш спасений. Жодна з цих крайностей не є вірною. Також кальвіністичне вчення про вибрання і неможливість втратити спасіння теж не є вірним. Також, ще однією цілью проповіді було роз'яснити кожне слово з переліку гріхів, які можуть призвести до втрати спасіння. Проповідь була не про спасіння по ділам, а про гріхи із-за яких можна його втратити.
@victorzah3064
@victorzah3064 4 місяці тому
Також, можна відокремити поняття отримання і втрати спасіння. Так, для отримання дарунку від Бога, з однієї сторони, умов немає, але все ж таки існує умова, що людина повинна повірити в Ісуса Христа та покаятись у своїх гріхах. І це по-суті теж умови, які не являють собою спасінням по ділам, але все ж таки кроки, щоб його отримати людина повинна зробити певні дії. Сама ж проповідь була про те, із-за чого ми можемо втратити спасіння, і це Біблійний факт. Тому, можливо певне непорозуміння виникло із-за різних поглядів на саме слово "умови".
@Oleksii.Kalyna.
@Oleksii.Kalyna. 4 місяці тому
@@victorzah3064 По-перше, спасіння по благодаті є безумовним, бо той вірш, який ви зачитали на початку своєї проповіді Ефесянам 2:8-10 саме про це говорить. Ваша заява про те, що благодать не безумовна суперечить вами ж прочитаному тексту. По-друге, в тексті Гаталів 5:18-21 мова йде про діла плоті, тобто про плоди гріховної природи людини і про плоди людини безбожної, яка не знає Господа і яка не народженна від Бога, бо апостол Іван у своєму посланні говорить, що "народжений від Бога не грішить, але береже себе", тобто народженна згори людина не перебуває у постійному гріху, це для неї не природньо, не природньо для її нової природи, хоча вона і може згрішати, але вона не залишається в гріху. Відповідно в основному тексті на який ви проповідували мова йде про плоди плоті та про плоди Духа (Духа Святого) в житті людини, апостол Павло як би порівннює цих дві протилежних одна одні природі по своїй суті. Це видно із контексту. Справжній християнин хоча і може підпадати під вплив своєї гріховної природи, яка ще присутня в його тілі, але це не постійний стан народженної згори людини. Тому в цьому тексті мова йде про наслідки життя про плоті - смерть, і про наслідки життя по Духу - вічність з Богом. Народженна від Бога людина живе по Духу, а духовно мертва по плоті. Тому мова в тексті йде не про втрату спасіння, а про наслідки життя по плоті і про наслідки життя по Духу. Якщо ж людина на постійній основі має такий перелік гріхів, які перераховуються у віршах з 19 по 21, то така людина духовно мертва і Царства Божого не наслідує. По-третє, той хто надіється на виконання Закону просто не вірно розуміє Євангеліє, що спасіння людина отримує тільки через віру в жертву Ісуса Христа і живе теж вірою, бо написано, що "праведний вірою жити буде-". І це не умова для спасіння, ви путаєте, це невірне розуміння благодаті нашого Господа Ісуса Христа і його Слова, а це різні речі. Євреям 2:1 Небезпека відпасти однозначно є. Але: "Я певний того, що той, хто в вас розпочав добре діло, виконає його аж до дня Христа Ісуса." До Филип'ян 1:6 Господь розпочинає діло спасіння у людині і Господь доводить Його до кінця. Наш захист від відпадяння не в нас самих і не в тому, що ми самі можемо себе вберегти, а в надії на Господа і у впевненості на те, що Господь Вірний і обов'язково завершить розпочате діло спасіння в нас. Ціль проповіді хороша. І я згоден, що інсує таких дві крайності, про які ви говорили, і що ці крайності є не вірними, але свобода від цих крайностей у вірному розумінні Євангелія, тобто, що людина спасається тілько вірою і що вона живе вірою, а діла які вона робить це вже або підтвердження про те, що вона народженна від Бога, або про те, що вона духовно мертва, в залежності від суті її вчинків. Якщо кальвіністичне вчення про вибрання і про неможливість втратити спасіння є не вірним, то як ви тоді поясните послання до Римлян з 9 по 11 розділ , де мова йде саме про вибрання і про те , що ніщо не може нас відлучити від Господньої любові? 8 розділ послання до Римлян говорить про те, що спасіння втратити неможливо, також в ньому йде мова про Господнє вибрання. Розуміння цих речей, дає віруючій людини абсолютну впевненість в спасінні, абсолютну впевненість в Господі, впевненість в тому, що саме Господь доведе почате діло спасіння у тих, кого Він вибрав. Розуміння цієї істини викликає смирення перед Господом і щиру подяку Йому. Також розуміння цієї істини дає можливість бути впевненим в Господі у самих важких обставинах життя. А те, про що проповідуєте ви, призведе до того, що і ви, і ті, хто вас слухає, будете житти у постійному страху втратити спасіння, якщо зробите щось не так.
@Oleksii.Kalyna.
@Oleksii.Kalyna. 4 місяці тому
@@victorzah3064 Людина може сама повірити в Ісуса Христа?
@AngelinaSerediuk
@AngelinaSerediuk 4 місяці тому
⁠@@victorzah3064як ви прожили до сьогоднішнього дня і не втратити спасіння?
07.05.2024 - Молитва за Україну (804-й день війни)
1:26:37
Церква "Дім Євангелія"
Переглядів 433
ХРИСТИАНСКОЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО! Брат Виктор Косерик
40:09
GADGETS VS HACKS || Random Useful Tools For your child #hacks #gadgets
00:35
Повістки у Києві: «Яке право вони мають забирати всіх мужиків?» #війна #мобілізація #військові
00:41
Слідство.Інфо | Розслідування, репортажі, викриття
Переглядів 1,7 млн
Чому я ще суджу людей? - о. Роман Братковський
35:44
Галилея Україна
Переглядів 68 тис.
11. Если не верить в лож церкви
5:06
Поиск Истины. Метод Декарта
Переглядів 9 тис.
Світло серед темряви - Іван Пендлишак
28:19
Церква Спасителя Христа м.Тернопіль
Переглядів 44 тис.
Свідчення "Як Бог вивів з місця окупації" Церква "Христа Спасителя" м.Костопіль
21:28
"Варто любити: відповіді на запитання" - (відповідає сім'я Сільковських)
1:01:52
Свідоцтво з війни
36:13
Церква "Храм Миру"
Переглядів 76 тис.
GADGETS VS HACKS || Random Useful Tools For your child #hacks #gadgets
00:35